Följ Pepins

Expansiv prenumerationstjänst kan förändra e-handeln – Buyersclub vill ha många nya delägare via Pepins

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2018 08:00 CET

Emil Henriksson, grundare och vd för Buyersclub

Både e-handel och digitala prenumerationstjänster fortsätter att växa kraftigt. Buyersclub kombinerar de båda och har expanderat snabbt sedan lanseringen hösten 2017. Nu söker bolaget fler delägare och tillväxtkapital via Pepins crowdfunding.Totalt ska företaget ta in 8 15 miljoner kronor.

Sedan lansering har Buyersclub fått många betalande prenumeranter som tillsammans köpt varor och tjänster för miljontals kr. För 49 kr/månad får medlemmar upp till 80 % lägre priser på tusentals produkter och populära tjänster. Modellen bygger på att marginalen från sålda varor endast ska täcka fasta kostnader och att medlemsavgiften blir vinsten.

Tech-investerare bland nuvarande delägare

Befintliga delägare har tidigare erfarenhet av att bygga bolag med hjälp av prenumerationstjänster. Bland delägarna finns exempelvis tech-investerarna Richard Båge, Rustan Panday, Hans Risberg och Daniel Soussan som är kända för bland annat Storytel, Mediaplanet och Insplanet. Nu vill bolaget bredda ägarskaran och bjuda in fler att samäga Buyersclub tillsammans med dem.

– Kännedomen om vår tjänst har spridit sig snabbt med hjälp av word-of-mouth och rekommendationer. Därför känns Pepins som en klockren match när vi nu tar nästa steg i vår utveckling, säger Emil Henriksson, grundare och vd för Buyersclub. Ju fler delägare vi har, desto snabbare kommer vi även att kunna växa!

– Att kombinera traditionell e-handel med en prenumerationsmodell resulterar i ett riktigt konkurrenskraftigt erbjudande till Buyersclubs kunder. Samtidigt kan bolaget ändå nå en bra lönsamhet. Vi letar ständigt efter innovativa företag och är glada över att kunna bjuda in våra medlemmar till att bli delägare i ett bolag med en ny och kreativ affärsmodell, säger Marcus Bonsib, som ansvarar för emissionen på Pepins.


För ytterligare information vänligen kontakta:

Emil Henriksson, grundare och VD Buyersclub, emil.henriksson@buyersclub.se, +46 (0) 73-377 19 37

Marcus Bonsib, Investment Manager på Pepins, marcus@pepins.com, +46 (0)72-182 72 90

Pepins erbjuder aktiebaserad crowdfunding på professionella villkor. Här får alla som vill chansen att upptäcka och bli delägare i spännande bolag de tror på. Tillsammans hjälper vi företag att växa, skapa fler jobb och göra skillnad. Pepins Group står under Finansinspektionens tillsyn.
www.pepins.com