Följ Pepins

Pepins hjälper Smartgroup växa med gräsrotskapital

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2018 13:30 CEST

Smartgroup ska växa ännu snabbare och tar in tillväxtkapital via Pepins crowdfunding.

Stockholm den 29 maj 2018

Smartgroup, med produkterna Smartshake och Herobility, tar in mellan 10 - 25 miljoner kronor genom nyemission. De har valt ta hjälp av Pepins som genom crowdfunding når ut till en bred grupp investerare. Tidigare har kapitalmarknaden endast varit tillgänglig för ett fåtal personer med rätt nätverk. Nu gör Pepins det möjligt för hela svenska folket att investera från 500 kronor och uppåt. Det är en unik modell som ger alla möjlighet att vara med i bolagets tillväxtresa. 

Idag öppnar emissionen för Smartgroup. Det svenska familjeföretaget har sedan starten 2009 sålt över 23 miljoner produkter på över 90 marknader under de egna varumärkena Smartshake och Herobility. Bolaget tillämpar innovation, design och svensk kvalitet i starkt växande konsumentsegment – wellness och baby. Försäljningen ökade enligt halvårsrapporten med 34 % mot föregående år och för att växa ännu snabbare ska bolaget nu ta in 10 - 25 MSEK i tillväxtkapital via Pepins crowdfunding. Målet är att passera en omsättning på 300 MSEK inom fem år. 

- Det tog oss bara fem år från starten att passera en försäljning på 70 MSEK med Smartshakes produkter. Tillväxten vi har i nya varumärket Herobility som lanserades förra året är ännu snabbare. Nu tar vi in kapital för att accelerera och leverera i takt med den ökande efterfrågan, säger Mikael Bergström, vd och grundare. 

Herobility erbjuder marknadens säkraste nappflaskor i innovativ design och satsar nu på att utveckla produkter i miljövänliga material. Smartshake växer inom wellness och har etablerat sig med smarta vattenflaskor och shakers för den trendmedvetna och aktiva konsumenten. 

- Just nu är det ett perfekt läge att lägga i nästa växel, vi har de senaste åren investerat i produktutveckling och fyrdubblar vårt sortiment för att möta efterfrågan från kunder och inköpare. Nu är det marknadsföring och försäljning av båda varumärkena som gäller. Tillväxtpotentialen i Europa, USA och Kina är enorm, berättar Mikael. 

Smartgroup har 150 patent, design- och varumärkesskydd, försäljning via egen e-handel, återförsäljare och distributörer på 90 marknader och har över 1 500 aktiva influensers. Bland återförsäljarna finns Walmart, Target, Amazon, ICA, Apoteket, XXL och Stadium. 

- Vi vill att våra kunder och influensers ska få vara med på tillväxtresan. Vi tror att våra nya delägare kommer kunna bidra starkt till en fortsatt position som världsledare inom innovation på vårt område. Kapitalet gör att vi kan satsa ännu mer på marknadsföring, egen e-handel och rekrytering av säljare, avslutar Mikael. 

Läs mer här: https://pepins.com/companies/smartgroup 

För mer information eller bilder kontakta:

Julia Reuszner
julia@pepins.com
+46 (0)73-986 56 64

Om Smartgroup AB 

Smartgroup är ett brandhouse med egen produktutveckling och outsourcad produktion i Kina och försäljning via egen e-handel, återförsäljare och distributörer på 90 marknader. Smartgroups kunder finns i de starkt växande segmenten wellness och baby under varumärkena Smartshake och Herobility. Koncernen har 26 anställda och huvudkontoret ligger i Västerås med säljkontor i Pittsburgh, USA. www.smartgroupbrands.com 

Om Pepins Group AB 

Pepins erbjuder aktiebaserad crowdfunding på professionella villkor. Här får alla som vill chansen att upptäcka och bli delägare i spännande bolag de tror på. Tillsammans hjälper vi företag att växa, skapa fler jobb och göra skillnad. Pepins Group står under Finansinspektionens tillsyn. www.pepins.com