Följ Pepins

Prisbelönt vegansk fast food-kedja ska växa snabbare via crowdfunding – Taku-Taku tar in kapital via Pepins

Pressmeddelande   •   Feb 21, 2018 10:56 CET

Prisbelönta Taku-Taku har på kort tid etablerat sig som marknadsledaren med olika sorters tacos, smårätter och yum buns på menyn.

Vegansk fast food är den snabbast växande sektorn inom restaurangbranschen. Prisbelönta Taku-Taku har på kort tid etablerat sig som marknadsledaren med olika sorters tacos, smårätter och yum buns på menyn. För att växa ännu snabbare ska bolaget ta in 7–12 miljoner kr i tillväxtkapital via Pepins crowdfunding. Målet är att ha 7 enheter i slutet av 2018 och 30 på några års sikt.

– Jag ville ge folk den godaste street food de ätit. Den råkade bli vegansk, berättar Sebastian Schauermann, grundare till Taku-Taku och känd kock, författare, matinspiratör och vinimportör.

Konceptet, som Sebastian kallar för ”slow cooked fast food” har tagit kunder och recensenter med storm. Taku-Taku har vunnit priset ”Fast Casual” i årets Fast Food Awards och blev nyligen nominerad till DN:s Gulddraken 2018. Målgruppen är den vanliga storstadsmänniskan som vill äta grönt, gott och klimatsmart. Det inkluderande konceptet uppskattas av kunderna – 90 % av Taku-Takus gäster är vare sig vegetarianer eller veganer.

– Försäljningen av vegansk mat växer snabbt. Bara det senaste året har försäljningen i exempelvis USA ökat med 8,1 % enligt statistik från Nielsen, säger Julia Reuszner, vd för Pepins. Vegansk street food drar dessutom till sig stora investerare som Bill Gates, Tyson Foods och Twitter grundarna Biz Stone och Evan Williams. Taku-Takus koncept är innovativt, kostnadseffektivt och genomtänkt in i minsta detalj för skalbarhet. En hållbar och spännande investering med bra tillväxtpotential. Exakt den typen av företag vi vill erbjuda våra medlemmar möjlighet att bli delägare i.

Sveriges första veganska fast food-kedja

Taku-Taku har 3 enheter idag. Målet är att kapitalet från nyemissionen via Pepins ska användas för att öka takten i nyetableringar.

– För mig är det ett privilegium att arbeta med enbart växtbaserad mat och på sätt göra skillnad varje dag, säger Sebastian Schauermann. Tänk vad 100 Taku-Taku skulle innebära för världen... Jag hoppas att så många som möjligt vill ta chansen att bli delägare så att vi får draghjälp och kan växa mycket snabbare!

För mer information vänligen kontakta:

Sebastian Schauermann, grundare Taku-Taku, tel 070-480 40 08, e-mail: sebastian@goodinstinkt.se

Julia Reuszner, vd Pepins, tel: 073-986 56 64, e-mail: julia@pepins.com 

Pepins erbjuder aktiebaserad crowdfunding på professionella villkor. Här får alla som vill chansen att upptäcka och bli delägare i spännande bolag de tror på. Tillsammans hjälper vi företag att växa, skapa fler jobb och göra skillnad. Pepins Group står under Finansinspektionens tillsyn.
www.pepins.com

Bifogade filer

PDF-dokument