Följ Pepins

Skandinavisk branschledare inom wellness och baby accelererar tillväxten via crowdfunding

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2018 22:32 CEST

Smartgroup ska växa ännu snabbare och tar in tillväxtkapital via Pepins crowdfunding.

Smartgroup är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 2009 har sålt över 23 miljoner produkter på över 90 marknader under egna varumärkena Smartshake och Herobility. Bolaget tillämpar innovation, design och svensk kvalitet i starkt växande konsumentsegment – wellness/fitness och baby. Försäljning ökade enligt halvårsrapporten med 34 % mot föregående år, och för att växa ännu snabbare ska bolaget nu ta in 8-25 miljoner kr i tillväxtkapital via Pepins crowdfunding. Målet är att passera en omsättning på 300 msek inom fem år.

– Det tog oss bara fem år från starten att passera en försäljning på 70 msek med Smartshakes produkter. Tillväxten vi har i nya varumärket Herobility som lanserades förra året är ännu snabbare. Nu tar vi in kapital för att accelerera och leverera i takt med den ökande efterfrågan, säger Mikael Bergström, vd och grundare.

Herobility erbjuder marknadens säkraste nappflaskor i innovativ design och satsar nu på att utveckla produkter i miljövänliga material. Smartshake växer inom wellness och har etablerat sig med smarta vattenflaskor och shakers för den trendmedvetna och aktiva konsumenten.

– Just nu är det ett perfekt läge att lägga i nästa växel, vi har de senaste åren investerat i produktutveckling och fyrdubblar vårt sortiment för att möta efterfrågan från kunder och inköpare. Nu är det marknadsföring och försäljning av båda varumärkena som gäller. Tillväxtpotentialen i Europa, USA och Kina är enorm! berättar Mikael.

Smartgroup har 150 patent, design- och varumärkesskydd, försäljning via egen e-handel, återförsäljare och distributörer i 90 länder och har 1 500 influencers och 300 000 fans på Facebook och Instagram.Bland återförsäljarnafinns Walmart, Target, Amazon, ICA, Apoteket, XXL och Stadium.

–Vi vill att våra kunder och influencers ska få vara med på tillväxtresan och väljer därför att ta in kapital med Pepins. Kapitalet gör att vi kan satsa ännu mer på marknadsföring, egen e-handel och rekrytering av säljare, avslutar Mikael.

Läs mer här: https://pepins.com/companies/smartgroup 

Om Smartgroup AB

Smartgroup är ett brandhouse med egen produktutveckling och outsourcad produktion i Kina och försäljning via egen e-handel, återförsäljare och distributörer i cirka90 länder. Smartgroups kunder finns i de starkt växande fitnessoch wellness branscherna under varumärket Smartshake samt i babyprodukt branschenunder varumärket Herobility. Koncernen har 26 anställda och huvudkontoret ligger i Västerås med säljkontor i Pittsburgh, USA. www.smartgroupbrands.com

Om Pepins Group AB

Pepins erbjuder aktiebaserad crowdfunding på professionella villkor. Här får alla som vill chansen att upptäcka och bli delägare i spännande bolag de tror på. Tillsammans hjälper vi företag att växa, skapa fler jobb och göra skillnad. Pepins Group står under Finansinspektionens tillsyn.
www.pepins.com